- 200 gr bloem
- 50 gr maizena
- 1 ei
- Zout naar smaak.
- 400 ml water (mag ietsje meer zijn, het beslag moet niet te dik zijn)
Gaar de loempiavellen op laag vuur in een met olie bestreken koekenpan. (Ik gebruik nooit pannen met een antiaanbaklaag, maar hiervoor wel)..
Loempiavellen niet laten kleuren en maar aan één kant 'bakken'. (zie loempia's vullen).
Vulling
- Kipfilet
- Ham (julienne)
- Winterpeen (julienne)
- Witte kool (fijn gesneden)
- Prei (fijn gesneden)
- Taugé
- Knoflook (vers)
- Rode peper
- Ui
- Koriander, gember, komijn en zout naar smaak.
- 3 eieren om twee of drie omeletten van te bakken.
Kipreepjes goudbruin bakken, uit de pan halen en de ui + rode peper bakken. Voeg eventueel nog wat (olijf)olie toe. Bak hierna de groenten mee, en voeg de knoflook toe. Voeg als laatste de taugé toe, plus de ham- en omeletreepjes. Breng het geheel op smaak met de kruiden.
Loempia's vullen
Meng wat water en bloem 50/40 als plakmiddel.
Leg de loempiavellen met de 'gebakken' kan naar boven.
Doseer de vulling zo dat de loempia goed dicht te klappen is.
Klap de zijkanten c.a. 3 á 4 cm naar binnen, en smeer deze in met het water-bloem mengsel.
Klap nu de onderkant dicht, weer insmeren en de bovenkant dichtklappen.
Laat de loempia's hierna een uur of twee rusten in de koelkast. (Invriezen kan ook prima, wel volledig laten ontdooien voor het bakken).