Ham-Kip / groente Loempia

Laat hier zien hoe je heerlijke Oosterse recepten omtoverd naar overheerlijk eten.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maxstar
Berichten: 25
Lid geworden op: 07 aug 2024, 12:32
Has thanked: 16 times
Been thanked: 36 times

Ham-Kip / groente Loempia

Bericht door Maxstar »

Loempiavellen c.a. 10 stuks
  • 200 gr bloem
  • 50 gr maizena
  • 1 ei
  • Zout naar smaak.
  • 400 ml water (mag ietsje meer zijn, het beslag moet niet te dik zijn)
Laat het beslag zo'n 10 minuten rusten en roer het daarna nog éénmaal door.
Gaar de loempiavellen op laag vuur in een met olie bestreken koekenpan. (Ik gebruik nooit pannen met een antiaanbaklaag, maar hiervoor wel).. :mrgreen:
Loempiavellen niet laten kleuren en maar aan één kant 'bakken'. (zie loempia's vullen).

Vulling
  • Kipfilet
  • Ham (julienne)
  • Winterpeen (julienne)
  • Witte kool (fijn gesneden)
  • Prei (fijn gesneden)
  • Taugé
  • Knoflook (vers)
  • Rode peper
  • Ui
  • Koriander, gember, komijn en zout naar smaak.
  • 3 eieren om twee of drie omeletten van te bakken.
Kluts de eieren en bak hier 2 of 3 omeletten van, laat deze afkoelen en snijd deze later in dunne reepjes.
Kipreepjes goudbruin bakken, uit de pan halen en de ui + rode peper bakken. Voeg eventueel nog wat (olijf)olie toe. Bak hierna de groenten mee, en voeg de knoflook toe. Voeg als laatste de taugé toe, plus de ham- en omeletreepjes. Breng het geheel op smaak met de kruiden.

Loempia's vullen
Meng wat water en bloem 50/40 als plakmiddel.
Leg de loempiavellen met de 'gebakken' kan naar boven.
Doseer de vulling zo dat de loempia goed dicht te klappen is.
Klap de zijkanten c.a. 3 á 4 cm naar binnen, en smeer deze in met het water-bloem mengsel.
Klap nu de onderkant dicht, weer insmeren en de bovenkant dichtklappen.
Laat de loempia's hierna een uur of twee rusten in de koelkast. (Invriezen kan ook prima, wel volledig laten ontdooien voor het bakken).

Afbeelding
Black Tiger
Berichten: 34
Lid geworden op: 05 aug 2024, 23:29
Locatie: State Penitentiary
Has thanked: 25 times
Been thanked: 15 times
Contacteer:

Re: Ham-Kip / groente Loempia

Bericht door Black Tiger »

Loempia's heb ik altijd eens zelf willen maken dus deze ga ik zeker eens proberen!
the matrix
Berichten: 22
Lid geworden op: 10 aug 2024, 20:25
Has thanked: 3 times
Been thanked: 27 times

Re: Ham-Kip / groente Loempia

Bericht door the matrix »

Loempia's ongebakken Invriezen kan ook prima, wel volledig laten ontdooien voor het bakken).

Tip
Loempia's bevroren dun insmeren met zonnebloem- of olijfolie en ca 15 minuten op 200° in voorverwarmde airfryer. Halverwege voorzichtig omkeren.

Mijn ervaring met ongebakken loempia's eerst ontdooien is dat dan de vulling snotterig wordt

In airfryer blift de vulling knapperig.
Gebruikersavatar
freggel1
Site Admin
Berichten: 96
Lid geworden op: 05 aug 2024, 22:19
Locatie: Zundert
Has thanked: 23 times
Been thanked: 60 times
Contacteer:

Re: Ham-Kip / groente Loempia

Bericht door freggel1 »

Ik moet dit zeker ook een keer proberen.
Want met ontdooide loempia's daar heb ik altijd problemen
mee als ik ze in olie bak, ze scheuren altijd open...

Of is dat de temperatuur van de olie?
Bon Apetit Eet Smakelijk Enjoy Youre Meal
Gebruikersavatar
Maxstar
Berichten: 25
Lid geworden op: 07 aug 2024, 12:32
Has thanked: 16 times
Been thanked: 36 times

Re: Ham-Kip / groente Loempia

Bericht door Maxstar »

Van een snotterige vulling heb ik nooit last gehad met ontdooide loempia's, misschien komt dat doordat ik de loempia's één voor één bak in de frituur op 180 / 190 graden (3,5 ltr) zodat het vet niet te snel afkoelt waardoor de loempia's als ware gaan 'weken' in het vet. Na het bakken laat ik de loempia's ook even op keukenpapier uitlekken en gaan ze nog even de oven in...

Een Airfryer heb ik niet, maar kan ik wellicht eens lenen om te testen...
Plaats reactie