- 4 stronken Witlof
- Kristalsuiker
- Tia Maria maar Amaretto Disaronno is ook lekker!
- Zout
- Een citroen * de schijfjes citroen kan je ook prima invriezen voor later.
- Roomboter (ongezouten)
2. Laat de witlof vervolgens goed uitlekken in een vergiet / zeef.
3, Knijp de witlofstronken voor het karamelliseren een beetje uit om van het laatste vocht verlost te zijn.
4. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de witlof rondom mooi bruin.
5. Bestrooi op lager gas de witlof met de kristalsuiker en bak de witlof nu mooi goudbruin maar niet te lang om bitterheid te voorkomen.
6. Blus de witlof af met een scheut Tia Maria of Amaretto Disaronno.
Als groente is dit prima te combineren met een verse slavink, spek en zoete groente gaan vaak goed samen. En qua aardappel is pommes parisiennes, dauphine of duchesse is er ook lekker bij...