Kip kerrie met spruiten.
Ingrediënten :
250 gram kipfilet of kipdijfilet
1 ui
1 teentje knoflook
250 gram spruiten
1 eetlepel kerriepoeer
1 theelepel kurkuma
0,5 theelepel korianderpoeder
400 ml kokosmelk
3 theelepels maizena
2 eetlepels rozijnen
1 appel
Bereidingswijze.
Kook de spruiten beetgaar.
Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
Snipper de ui en pers het teentje knoflook en bak dit glazig in olie of boter.
Voeg de kipfilet toe en bak mee.
Voeg de kruiden (kerriepoeder, kurkuma en korianderpoeder) bij het kipmengsel.
Voeg de kokosmelk toe en breng het aan de kook.
Pak een schaaltje doe hier 3 theelepels maizena in en schep wat van de vocht uit de pan hierbij, roer dit goed door en doe dit dan terug bij in de pan.
Kook weer op tot de saus bind.
Snijd de appel in kleine stukjes en voeg samen met de rozijnen toe en warm even mee.
Serveer de kip kerrie met rijst.