Wij eten hier regelmatig Shoarma of Gyros, maar ik zit altijd te vechten met de Pita's.
Om 1 of andere reden krijg ik die niet zo mals als die bij de Shoarmatent.
Ik heb ze al in de oven opgewarmt, de broodrooster of tostiijzer, maar de broodjes zijn altijd te hard.
Wie heeft er een tip om ze wel goed te krijgen.
Pita warm maken?
-
- Berichten: 34
- Lid geworden op: 05 aug 2024, 23:29
- Locatie: State Penitentiary
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 15 times
- Contacteer:
Re: Pita warm maken?
Wij doen het altijd in de broodrooster. De truuk is ze niet te lang er in te duwen. Even finetunen.
Ligt er volgens mij ook aan waar ze vandaan komen. Want volgens mij zijn die voorverpakte van de supermarkt anders dan die wat ze in de Shoarmatheek gebruiken.
Ligt er volgens mij ook aan waar ze vandaan komen. Want volgens mij zijn die voorverpakte van de supermarkt anders dan die wat ze in de Shoarmatheek gebruiken.
-
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 10 aug 2024, 20:25
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 27 times
Re: Pita warm maken?
Tip!
Wij eten regelmatig eigen gemaakte kipshoarma. Kipfilet in reepjes 25-30gr shoarma kruiden per kilo, in ons geval 2 personen 300gr kip en 10 gram kruiden. Goed mengen.een uur laten marineren.
En dan bakken eventueel met een ui aan reepjes.
En nu komt het , wij nemen nooit die.prut broodjes masr gaan bij de toko een turksbrood halen. Deze opwarmen een kwart brood per persoon open snijden , handvol ijsbergsla erin en de kipfilet , vervolgens ruim de knoflooksaus erover en deksel erop
Half turksbrood die over is in de vriezer voor een volgende keer.
Vele malen lekkerder dan die knullige broodjes.
Wij eten regelmatig eigen gemaakte kipshoarma. Kipfilet in reepjes 25-30gr shoarma kruiden per kilo, in ons geval 2 personen 300gr kip en 10 gram kruiden. Goed mengen.een uur laten marineren.
En dan bakken eventueel met een ui aan reepjes.
En nu komt het , wij nemen nooit die.prut broodjes masr gaan bij de toko een turksbrood halen. Deze opwarmen een kwart brood per persoon open snijden , handvol ijsbergsla erin en de kipfilet , vervolgens ruim de knoflooksaus erover en deksel erop
Half turksbrood die over is in de vriezer voor een volgende keer.
Vele malen lekkerder dan die knullige broodjes.
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 27 okt 2024, 14:37
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 13 times
Re: Pita warm maken?
Hier ook regelmatig shoarma gegeten, maar die pita’s wordt ik ook nooit gelukkig van, van alles geprobeerd, in een pan, in een tosti ijzer, in de oven, de pita’s eerst ingesmeerd met een beetje water, maar inderdaad nooit zoals van de shoarmazaak.
Uiteindelijk heb ik hetzelfde pad bewandeld als @the matrix, en de gang gemaakt naar de Turkse bakker, en daar een klein Turks brood gehaald, kost slechts €1,50, en is zo verschrikkelijk lekker, dat ik de pita’s links heb laten liggen.
Dus @freggel, mocht je een Turkse bakker in de buurt hebben, ook ik kan het Turks brood van harte aanbevelen.
Uiteindelijk heb ik hetzelfde pad bewandeld als @the matrix, en de gang gemaakt naar de Turkse bakker, en daar een klein Turks brood gehaald, kost slechts €1,50, en is zo verschrikkelijk lekker, dat ik de pita’s links heb laten liggen.
Dus @freggel, mocht je een Turkse bakker in de buurt hebben, ook ik kan het Turks brood van harte aanbevelen.
- freggel1
- Site Admin
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 05 aug 2024, 22:19
- Locatie: Zundert
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 60 times
- Contacteer:
Re: Pita warm maken?
Turks brood is idd lekker, maar sinds kort gebruik in Naanbrood, een klein mals broodje die je in diverse smaken kunt kopen, of flatbread van de Appie.
Beide zijn te vinden bij de Italiaanse gerechten.
Ik maak deze warm op een electrische mini wok.
Beide zijn te vinden bij de Italiaanse gerechten.
Ik maak deze warm op een electrische mini wok.
Bon Apetit Eet Smakelijk Enjoy Youre Meal