- 30 gram water (of volle melk)
- 30 gram roomboter (ik gebruik meestal ongezouten)
- 15 gram bloem
- 1,5 ei (1,5 middelgroot of 1 groot ei)
Roer het ei met een spatel door het beslag en laat het soezenbeslag afkoelen.
Gehaktmengsel
- 150 gram gehakt (rund)
- Gemalen peper, zout, nootmuskaat, knoflook naar smaak toevoegen of andere kruiden naar smaak.
- Soezenbeslag door het gehakt mengen, doe dit met de hand of in een mengmachine met vlinder op de laagste stand.
- Indien nodig klein beetje paneermeel toevoegen als het gehaktmengsel nóg te smeuïg is.
1. Portioneer het het gehaktmengsel en rol er een soort van worstjes van ter grootte van het bladerdeeg.
2. Vouw de broodjes dicht en druk met een vork het bladerdeeg aan en strijk het geheel in met een losgeklopt ei.
C.a. 30/40 minuten afbakken tussen de 150 - 180 graden. Zelf verwarm ik de over voor op 150 graden en voer langzaam de temperatuur op to 180 graden zodat het gehaktmengsel de tijd heeft om te garen zonder dat het bladerdeeg al snel gaat rijzen en en/of aanbranden.