Peren en abrikozen koeken.

Verse worstenbroodjes, een roomboterappeltaart? Met wat bereidt jij een ovenvers recept?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
freggel1
Site Admin
Berichten: 96
Lid geworden op: 05 aug 2024, 22:19
Locatie: Zundert
Has thanked: 23 times
Been thanked: 60 times
Contacteer:

Peren en abrikozen koeken.

Bericht door freggel1 »

Vandaag weer wat lekkere bladerdeegkoeken gemaakt van roomboter bladerdeeg.

Wat heb je nodig?

Ik heb in totaal 20 kant en klare roomboter bladerdeeg plakken gebruikt, het restant was voor saucijzenbroodjes,
maar dit behoeft geen uitleg meer denk ik.

1 blik Abrikozen
4 peren
1 pakje amandelspijs
1 ei
kristalsuiker
1 pakje taartina gelei

Electrische oven
steelpannetje
kwastje enz.

Haal als eerste de pakjes bladerdeeg uit de diepvries, en leg deze op een bakplaat of op het aanrecht, zorg er wel voor als je
de bladerdeegplakken op het aanrecht legt dat je er bakpapier onderlegt, dan kun je ze makkelijker op de bakplaat leggen.
Wacht even een minuut of 5 en haal dan de plastic velletjes er af

Verwarm de electrische oven naar 220 graden met boven en onder verwarming.

Strijk alvast een laagje ei op de plakken

Maak van het amandelspijs bolletjes van ongeveer een knikker groot
Schil de peren met een fijnschiller, snijdt deze in 2 en haal het klokhuis er uit
leg in dat klokhuis een bolletje amandelspijs
leg de peren op zijn kop op het plakje bladerdeeg.

Doe dit hetzelfde met de abrikozen.

Snijdt met een scherp mesje rond de peer en abrikoos in het bladerdeeg
En strijk nogmaals ei over de plakken, niet over de peer en abrikoos.

Strooi wat kristalsuiker naast de peren en abrikozen.

Daarna in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Maak intussen het pakje taartina klaar in een steelpan, 0ngeveer 150ml water en 50ml limonade siroop, koken tot het borrelt,
en weer helder wordt.

Strijk dit 2 of 3 keer over de vruchten.
Daarna poedersuiker over de koeken, bakkie lekkere koffie erbij en smullen maar!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Bon Apetit Eet Smakelijk Enjoy Youre Meal
Plaats reactie