Ik weet niet of ik hier nog iets bij uit moet leggen?
De eerste foto laat zien wat ik allemaal gebruikt heb om gebakken banaan te maken,
deze is trouwens wel van de zwaardere categorie.
Foto 1:
Ik heb hier rollen waar plastic zakjes op zitten voor gebruikt, een velletje bakpapier over de rol.
Daarna chocolade gesmolten, ongeveer 1 minuut in de magnetron, vast niet langer want dan brand deze aan!
Ondanks dat het dan nog blokjes chocolade zijn ga gewoon in de schaal roeren met een lepel, de chocolade wordt dan vanzelf vloeibaar.
Temperen hoeft niet, het gerecht wordt dezelfde dag opgegeten, dus de chocolade krijgt geen kans om "grijs" te worden [vetbloem]
Foto 3, de chocolade over de rol besprenkelen en af laten koelen in de koelkast.
Foto 4, een toef slagroom op een plankje en de chocolade van de rol af halen, en op de slagroom leggen.
Bij foto 5 en 6 mis ik een paar foto's, maar de banaan is gebakken in bladerdeeg, oven op 220, en bakken tot deze mooi goudbruin is.
De volgende foto, slagroom in de chocolade schelp.
Daarna de gebakken banaan op de slagroom leggen. de slagroom bestrooien met wat nougatine en caramelsaus.
Als laatste een paar schijfjes gebakken banaan er boven op leggen.
Eventueel serveren met een apenshot.