Wat heb je nodig:
Een rol bloedworst met wit spek
6 appels, goudrenetten bijvoorbeeld
500 gram roomboter
Bruine basterdsuiker
Kaneel
Pannenkoeken
500 g zelfrijzend bakmeel
10 g zout
2 eieren
900 mL melk
80 g boter of olie om in te bakken.
Meng dit alles tot een glad beslag.
Poedersuiker
Roomijs
Slagroom
Strohrum 80%
Bereiden:
Schil de appels, haal het klokhuis er met een appelboor uit, snij de appels in dikke schijven.
Doe de roomboter in een braadpan, en laat deze smelten, daarna de bruine basterdsuiker er bij,
en 2 of 3 theepels kaneel.
Zodra de suiker aan het koken is doe er de appelschijven bij, en laat dit op een kleine pit ongeveer 15 rustig pruttelen.
Bak daarna de pannenkoeken, in boter of olie.
Leg deze op een bord die op een pan warm water ligt.
Daarna de bloedworst bakken in boter.
Schep daarna alles op een bord, en giet net voor het opdienen op ieder bord een scheutje Strohrum,
en steek dit aan, flamberen.