2 personen
125gr miehoen
1 bosui in stukjes
1 ei
1 eetl wokolie
1,5 eetl soja saus
0.5 theelepel knoflook gotan
Mie voorkoken afgieten en koud afspoelen
In wok of andere pan 1 eetlepel wokolie
Bosui aanfruiten ei erbij goed omscheppen
Knoflook erbij even aanbakken
Mie erin en soja saus
Kan van te voren klaargemaakt worden en voor serveren oppiepen in magnetron
Wokgroenten en wokgarnalen ca 500-600gram totaal.
Bv:
Kastanje champignons
Baby mais
Stukjes bloemkool
Ui grof
Wok Garnalen ca 150gr (diepvries , eerst ontdooien in water)
Komkommer
Paprika (rood)
Bamboe scheuteb
Tauge
voorkoken (behalve tauge) ca 2 minuten afgieten. Afspoelen om doorkoken te stoppen.
Zout
Peper
Pan voorverwarmen
In wokpan 2 eetlepels Arachide olie
Op middelhoog vuur
1theelepel knoflook
Garnalen bakken tot ze roze en krom zijn
En op hoog vuur voorgekookte wokgroenten erbij
5 eetlepels zoetzure saus
Ca 4-5 minuten bakken groenten moeten knapperig blijven
Tauge laatste minuut erbij
Optie 1
Serveer met (opgewarmde) mihoen naast elkaar.
Optie 2.
Meng de mie door de groenten en schep deze voorzichtig met 2 spatels door de groenten.
Mihoen met zoetzure wokgroenten
-
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 10 aug 2024, 20:25
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 27 times