100 gr glas vermicelli go-tan
1 doos duca filodeeg 2x 8 = 16 vellen.
2 theelepels gember go-tan
1 grote ui zeer fijn gesnipperd
250 - 300 gr Kipdij gehakt
zout
Zwarte peper
1 tl gemalen knoflook
50 gr witte groen prei niet dat donker groene gedeelte
1 maggiblokje (indien keihard dan eerst raspen)
1 kippenbouillon blok (knorr)
1 kleine el soja saus
1 kleine el rijstazijn
1 tl suiker
125 gr winterpeen julliene
Glasvermicelli overgieten met kokend water en 10 minuten laten staan.
afspoelen daarna uitlekken en in stukken van 4-5cm snijden.
Grote bakpan
Paat ertlepels olijfolie of nog beter arachide olie
Gember aanbakken
Ui fruiten
Kipgehakt mengen met beetje zout en peper erbij en rul bakken
Knoflook erbij.
Prei erbij
Maggiblokje en kipbouillonblok erbij
Glasvermicelli stukken erbij
Soja saus erbij
Rijstazijn erbij
Suiker erbij.
Even doorbakken dan van de verwarmingsbron
Roer kort de wortelen door mengsel
Daarna goed laten afkoelen.
Weegt ca 900 gram verdeel dit in 16 porties.
Vervolgens filodeeg ontdooien en de vellen lospeuteren
plakjes vullen volgens foto
Hoopje vulling op onderste gedeelte leggen stuk dubbel vouwen en sterk naar je toe trekken en halverwege oprollen (filodeeg is uitermate sterk en scheurt niet zo snel)
zijkanten omslaan verder oprollen en laatste puntje insmeren met een bloem water papje.
In de vriezer bewaren en indien zin.
Bevroren ingesmeerd met dun laagje olie 12-15.minuten in voorverwarmde airfryer op 200°
Thats all
Vietnamese loempia
-
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 10 aug 2024, 20:25
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 27 times
-
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 10 aug 2024, 20:25
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 27 times
Re: Vietnamese loempia
Grrrrrrr na enkele minuten wilde ik nog toevoegen maar was niet meer mogelijk.
Uiteraard serveren met saus naar wens. Zoetzuur , pittig etc.
Uiteraard serveren met saus naar wens. Zoetzuur , pittig etc.
-
- Berichten: 34
- Lid geworden op: 05 aug 2024, 23:29
- Locatie: State Penitentiary
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 15 times
- Contacteer: