Pagina 1 van 1

Wentelteefjes.

Geplaatst: 11 aug 2024, 00:50
door freggel1
Dit is geen moeilijk recept maar oh zo lekker!

Vroeger maaktte mijn moeder, die ook grootmoeder was, dit altijd met oud brood.

Afhankelijk van de te bakken wentelteefjes, 12 in dit geval:

8 eieren,
een flinke scheut melk,
een beejte peper en zout,
ongeveer 2 theelepels kaneel.
Een pan warm water en een groot bord.


Klop dit goed door elkaar.

Zet een koekenpan op het vuur en doe daar een klont boter in,
sop de boterhammen met een vork in de schaal waar het eiermengsel in zit,
en doe ze in de koekenpan, bak de boterhammen mooi bruin aan beide kanten.

Leg de wentelteefjes op het bord wat op de pan warm water lig, a bain marie. Niet in een oven want dan drogen ze uit!

Zodra de wentelteefjes allemaal gebakken zijn bestrooi deze op jou bord met flink wat kristalsuiker.

Eet smakelijk.