Pagina 1 van 1

Beslag voor lekkerbekjes

Geplaatst: 11 aug 2024, 14:19
door Maxstar
Vis in een jasje is altijd lekker, en een lekkerbekje kan je met diverse soorten vis bereiden.
  • Kabeljauwfilet
  • Heekfilet
  • Lengfilet
  • Koolvisfilet
Mijn beslag maak ik altijd op gevoel qua dikte zodat die goed aan het soort visfilet blijft hangen. Hieronder dus enkel de basisingrediënten.

Beslag:
  • Bloem (gezeefd)
  • Ei (richtlijn is 1 ei op 250 gram bloem) *
  • Volle melk
  • Bier (alcoholvrij is not-done!)
  • Dille vers (gevriesdroogd ook prima te doen)
  • Viskruiden van Verstegen
  • Paprikapoeder
  • zout / gemalen zeezout
* Het ei voeg ik altijd als laatste toe aan het beslag zodat je het nog even kan proeven qua smaak, ondanks de bloemsmaak, maar met bier al best te doen. :lol:

Ik laat de visjes ook altijd een uur of vier zwemmen in het beslag in de koelkast. Dan trekken de smaken lekker in het visje en stijft het beslag ook een beetje op zodat je een mooie filmlaag op de visjes krijgt wanneer je ze uit het beslag haalt om te bakken.

Re: Beslag voor lekkerbekjes

Geplaatst: 12 aug 2024, 09:36
door the matrix
Geprobeerd,
1 kilo bloem
Vol Kopje melk
1 fles abdij bier 1 eetlepel dille
3 eetlepels viskruiden
8 eetlepels paprikapoeder.
15 snufjes zout en peper.
1 eitje maat M 52 gram

Totaal mislukt. 🫣
Kan ook door de gebruikte pangasius filet liggen

Re: Beslag voor lekkerbekjes

Geplaatst: 13 aug 2024, 17:15
door Maxstar
Het probleem is die 15 snufjes peper, wie doet dat nou? Het is geen pepermakreel hè maar een lekkerbekje... :D