Beslag voor lekkerbekjes
Geplaatst: 11 aug 2024, 14:19
Vis in een jasje is altijd lekker, en een lekkerbekje kan je met diverse soorten vis bereiden.
Beslag:
Ik laat de visjes ook altijd een uur of vier zwemmen in het beslag in de koelkast. Dan trekken de smaken lekker in het visje en stijft het beslag ook een beetje op zodat je een mooie filmlaag op de visjes krijgt wanneer je ze uit het beslag haalt om te bakken.
- Kabeljauwfilet
- Heekfilet
- Lengfilet
- Koolvisfilet
Beslag:
- Bloem (gezeefd)
- Ei (richtlijn is 1 ei op 250 gram bloem) *
- Volle melk
- Bier (alcoholvrij is not-done!)
- Dille vers (gevriesdroogd ook prima te doen)
- Viskruiden van Verstegen
- Paprikapoeder
- zout / gemalen zeezout
Ik laat de visjes ook altijd een uur of vier zwemmen in het beslag in de koelkast. Dan trekken de smaken lekker in het visje en stijft het beslag ook een beetje op zodat je een mooie filmlaag op de visjes krijgt wanneer je ze uit het beslag haalt om te bakken.