Bloedworst met gecarameliseerde appels.

Laat zien hoe je een Bourgondisch recept klaarmaakt.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
freggel1
Site Admin
Berichten: 96
Lid geworden op: 05 aug 2024, 22:19
Locatie: Zundert
Has thanked: 23 times
Been thanked: 60 times
Contacteer:

Bloedworst met gecarameliseerde appels.

Bericht door freggel1 »

Wat heb je nodig:

Een rol bloedworst met wit spek

6 appels, goudrenetten bijvoorbeeld
500 gram roomboter
Bruine basterdsuiker
Kaneel

Pannenkoeken
500 g zelfrijzend bakmeel
10 g zout
2 eieren
900 mL melk
80 g boter of olie om in te bakken.
Meng dit alles tot een glad beslag.
Poedersuiker

Roomijs
Slagroom

Strohrum 80%

Bereiden:
Schil de appels, haal het klokhuis er met een appelboor uit, snij de appels in dikke schijven.
Doe de roomboter in een braadpan, en laat deze smelten, daarna de bruine basterdsuiker er bij,
en 2 of 3 theepels kaneel.
Zodra de suiker aan het koken is doe er de appelschijven bij, en laat dit op een kleine pit ongeveer 15 rustig pruttelen.

Bak daarna de pannenkoeken, in boter of olie.
Leg deze op een bord die op een pan warm water ligt.

Daarna de bloedworst bakken in boter.

Schep daarna alles op een bord, en giet net voor het opdienen op ieder bord een scheutje Strohrum,
en steek dit aan, flamberen.
Bon Apetit Eet Smakelijk Enjoy Youre Meal
Gebruikersavatar
freggel1
Site Admin
Berichten: 96
Lid geworden op: 05 aug 2024, 22:19
Locatie: Zundert
Has thanked: 23 times
Been thanked: 60 times
Contacteer:

Re: Bloedworst met gecaremeliseerde appels.

Bericht door freggel1 »

Bon Apetit Eet Smakelijk Enjoy Youre Meal
Plaats reactie