Koude schotel. Grove mix.
Geplaatst: 17 aug 2024, 00:29
Tijdens mijn schooltijd waar ik het bakkersvak geleerd heb zat ook een examen bij voor het maken van koude schotel, Huzaren en Zalmsalade.
De zalmsalade dat weet ik niet precies meer maar de huzaren maak ik hier nog regelmatig op de manier die ik toen geleerd heb,
maar dan net een beetje anders.
Wat heb je nodig.
Ongeveer 1,5 kilo geschilde aardappels
300 gram varkensfiletlapjes
100 gram augurken
50 gram zilveruitjes of Amsterdamse
1 appel
ongeveer 10 tot 16 halve gepelde walnoten
50 gram ananas
1 klein potje erwten en wortels
Mayonaise
Mosterd
slaolie-peper
de sap van de augurken en zilveruitjes
zout, bij de aardappels en vlees.
Snijdt de aardappels in kleine blokjes, en kook met 2 theelepels zout, tot ze bijna gaar zijn.
Kook de filetlapjes in een pan boullion,voeg er wat kruiden aan toe, zoals peper, aromat, knoflookpoeder, en tuinkruiden.
Bewaar de boullion om er een pan soep van te maken.
Als de filetlapjes gaar zijn dan snijdt je deze ook in kleine blokjes.
Snijdt intussen de augurken, zilveruitjes , de appel, en ananas ook in kleine blokjes.
De walnoot breken met een mes, houdt deze ook ongeveer net zo groot als de blokjes.
Een klein schaaltje met slaolie en wat peper erbij.
Doe alles in een grote pan, en meng dit door elkaar, met het schaaltje slaolie, wat azijn, of het vocht van de augurken, meng er meteen ook mayonaise en mosterd door.
Ik houdt altijd wat aardappels achter de hand, mocht de schotel te dun uitvallen.
Ik zet de pan met de salade altijd een nacht in de koelkast, en breng de andere dag verder op smaak.
De zalmsalade dat weet ik niet precies meer maar de huzaren maak ik hier nog regelmatig op de manier die ik toen geleerd heb,
maar dan net een beetje anders.
Wat heb je nodig.
Ongeveer 1,5 kilo geschilde aardappels
300 gram varkensfiletlapjes
100 gram augurken
50 gram zilveruitjes of Amsterdamse
1 appel
ongeveer 10 tot 16 halve gepelde walnoten
50 gram ananas
1 klein potje erwten en wortels
Mayonaise
Mosterd
slaolie-peper
de sap van de augurken en zilveruitjes
zout, bij de aardappels en vlees.
Snijdt de aardappels in kleine blokjes, en kook met 2 theelepels zout, tot ze bijna gaar zijn.
Kook de filetlapjes in een pan boullion,voeg er wat kruiden aan toe, zoals peper, aromat, knoflookpoeder, en tuinkruiden.
Bewaar de boullion om er een pan soep van te maken.
Als de filetlapjes gaar zijn dan snijdt je deze ook in kleine blokjes.
Snijdt intussen de augurken, zilveruitjes , de appel, en ananas ook in kleine blokjes.
De walnoot breken met een mes, houdt deze ook ongeveer net zo groot als de blokjes.
Een klein schaaltje met slaolie en wat peper erbij.
Doe alles in een grote pan, en meng dit door elkaar, met het schaaltje slaolie, wat azijn, of het vocht van de augurken, meng er meteen ook mayonaise en mosterd door.
Ik houdt altijd wat aardappels achter de hand, mocht de schotel te dun uitvallen.
Ik zet de pan met de salade altijd een nacht in de koelkast, en breng de andere dag verder op smaak.