Voorbereiding & benodigdheden (DAG 1)
- 500 gr buikspek aan een stuk.
2. Neem een braadslede met daarop een rooster en leg daarop het buikspek met de vetlaag naar onderen.
3. Bak (grill) het stuk buikspek af totdat het goudbruin is aan de vleeszijde.
4. Laat het stuk buikspek afkoelen en dek het daarna af met plasticfolie en zet het in de koeling tot de volgende dag..
Voorbereiding & benodigdheden (DAG 2)
- 2 Grote uien (beetje grof gesneden / 1CM)
- 1 Prei, fijngesneden
- 1 plak ham (3 ~ 4 mm) om daar mooie reepjes van te snijden.
- 4 Eieren voor de omeletten
- Sambal (verse rode peper kan ook zie 4)
- Knoflook vers (geraspt of uit een pers)
- Trassi *
- Olie
- Rijst
2. Snij het stuk buikspek in plakken van c.a. 5mm om er mooie reepjes van de snijden. (standje snijmachine is ook tussen de 5/7).
3. Verhit de olie in een wokpan en bak de trassi uit totdat de ergste lucht van die 'stank' weg is! *
4. Zelf begin ik met het bakken van de gesneden ui samen met de sambal totdat de uien een mooie bruine kleur hebben gekregen. (Fijngesneden rode peper kan ook..)
5. Draai het gas laag en voeg de spekreepjes van de buikspek toe en bak dit geheel enkele minuten mee op gedoseerd hoger vuur.
6. Voeg de knoflook toe en laat het geheel even doorbakken en zet het gas uit en laat de basis voor de nasi een klein uur rusten.
7. Bak nu de omeletten, maak de prei schoon en snij de ham in kleine reepjes.
8. Verhit de wok met de basis voor de nasi en voeg de rijst toe, bak nu de rijst enkele minuten mee zodat de witte rijst goudgeel is.
9. Voeg als laatste de omeletreepjes, prei en hamreepjes toe. En indien nodig nodig voeg wat extra zout toe.