Pagina 1 van 1

Mascarponeroom

Geplaatst: 23 aug 2024, 17:36
door Black Tiger
Ingrediënten
• 125 ml slagroom
• 2 eetlepels vanillesuiker
• 250 gram mascarpone
• optioneel: poedersuiker naar smaak

Instructies
1. Doe slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom.
2. Mix eerst op een lage stand tot de mascarpone is opgenomen en niet voor klonten zorgt.
3. Mix daarna op hoge snelheid tot het mengsel stijf is. Breng eventueel verder op smaak met wat poedersuiker als je een wat zoetere room wilt hebben.
4. Zet de Mascarponeroom in de koelkast tot je deze nodig hebt.

Tips
De mascarpone room is in veel recepten te gebruiken. Als topping op een taart of cupcake, als vulling of in een dessert. Er zijn meer dan genoeg heerlijke toepassingen!
Bewaren
In principe kun je de crème nu gelijk gebruiken, maar je kunt hem ook in de koelkast zetten tot je hem daadwerkelijk nodig hebt. Afgedekt in de koelkast kun je de mascarpone room 2-3 dagen bewaren, dus je kunt hem prima voorbereiden.