Pagina 1 van 1

Chocoladetruffels.

Geplaatst: 23 aug 2024, 23:14
door freggel1
Het was alweer een tijdje geleden dat ik dit gemaakt heb, en eigenlijk is het geen goed recept voor iemand met diabetes2. :D

De ingrediënten die ik gebruikt heb, voor 30 truffels:

1 bakplaatje die in de diepvries past met een laagje plasicfolie op het plaatje


187,5 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
187,5 gram poedersuiker
120 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker, of 2 theelepels
300 gram pure chocolade
150 gram cacaopoeder

Roer de roomboter, poedersuiker, slagroom en vanillesuiker romig met een "vleugel" in de keukenmachine.

Doe de mix in een spuitzak en spuit bolletjes op de bakplaat, en steek er een cocktailprikker in.

Leg het bakplaatje minimaal 1 uur in de diepvries.

Doe de chocolade in een schaaltje en smelt deze a bain marie of kort in een magnetron, roer deze met een lepetje glad.

Haal de bevroren bolletjes uit de diepvries en dompel deze in de chocolade en daarna door de cacaopoeder rollen.

Het zijn er helaas geen 30 geworden, maar ze smaken oh zo lekker!


Afbeelding

Afbeelding

Re: Chocoladetruffels.

Geplaatst: 23 aug 2024, 23:47
door Black Tiger
freggel1 schreef: 23 aug 2024, 23:14 300 gram pure chocolade
Mag dat ook melkchocolade zijn of werkt dat niet goed met de bewerking?
Hier thuis houden ze namelijk allemaal niet zo van pure chocolade.

Re: Chocoladetruffels.

Geplaatst: 24 aug 2024, 00:01
door freggel1
Dat mag zeker @Black Tiger!

Het recept is hier de basis, wat jij er mee doet dat moet je helemaal zelf weten. ;)

Dan moet je dus ook Benco gebruiken, want cacao is ook puur.