- 400 gr rundergehakt
- 2 middelgrote uien
- 1 bakje champignons
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 700 ml gezeefde tomaten (die van Heinz of passata van Grand'Italia) of verse tomaten natuurlijk...
- 1 teen knoflook (of meer naar smaak)
- Zout, Tijm, Oregano, Basilicum
- Gehakte peterselie
- Fijngesneden prei in (halve) ringen.
- 10 / 15 gram bloem (voor binding van de saus)
- Geraspte kaas
- Lasagne bladen
- 300 ml melk
- 20 gr roomboter
- 20 gr bloem
- Een beetje geraspte kaas (zo'n 40/50 gram de saus moet niet te dik worden).
- Op smaak maken met een beetje zout, oregano en basilicum.
- Eventueel een beetje zout toevoegen als de kaas niet heel zoutig is.
Smeer een ovenschaal in met roomboter en breng een klein laagje saus aan op de bodem en stapel de lasagne, 3 tot 4 lagen hoog. Breng op de laatste laag lasagnesaus de bechamelsaus aan en strijk het geheel mooi af. Strooi vervolgens de geraspte kaas
- Laat het geheel een half tot max een uur rusten in de oven als voor garing.
- Verwarm de oven voor op tussen de 160 / 170 graden. (beetje spelen zodat de randen niet gaan aanbakken)
- Een klein uurtje (afhankelijk van oven / hoeveelheid lasagne en de omvang van de schaal) afbakken.