Aardappelgratin.
Geplaatst: 05 sep 2024, 19:13
Vandaag zelf aardappelgratin gemaakt.
Wat heb je nodig, afhankelijk van het aantal porties.
800 gram iets kruimige geschilde aardappels
150 gram fijngesneden wortel
150 gram fijngesneden rode en witte kool
100 gram fijngesneden mascorpone
20 gram fijngesneden verse peterselie
Zout, nootmuskaat en peper naar smaak
Een scheutje melk en een klontje boter.
Het beslag
4 eieren, 300ml magere yoghurt en 80 gram witte patentbloem.
Kipfilet
Rode pesto
Tomaten
Snijdt de kip in reepjes en kruid ze
Kook de aardappels met wat zout
Bak de wortel en kool in een koekenpan met een flinke klont boter.
Laat de aardappels en groente een uurtje afkoelen.
Maak intussen het beslag klaar.
Neem nu de aardappels en maak deze fijn met een stamper
meng er dan de groente, mascorpone en de peterselie door
voeg er eventueel een scheutje melk een klontje boter en wat nootmuskaat bij.
Maak hier een glad mengsel van.
Draai van het mengsel bollen van ongeveer 40 gram, en druk deze een beetje plat.
Dompel ze dan in het beslag.
Doe een flinke scheut slaolie in een koekenpan
en bak daarna het mengsel aan beide kanten mooi goudbruin.
Bak intussen ook de kip, en fruit daarbij op het laatste moment de schijfjes tomaat en doe er wat pestosaus over.
Bij mij is het niet helemaal goedgegaan met de aardappelschijfjes, maar smaakte het niet minder om.
Morgen herkansing, maar dan in een ovenschaal.
De zak aardappels en de blokjes zoete aardappels horen er niet bij, deze zijn voor een ander gerecht.
Wat heb je nodig, afhankelijk van het aantal porties.
800 gram iets kruimige geschilde aardappels
150 gram fijngesneden wortel
150 gram fijngesneden rode en witte kool
100 gram fijngesneden mascorpone
20 gram fijngesneden verse peterselie
Zout, nootmuskaat en peper naar smaak
Een scheutje melk en een klontje boter.
Het beslag
4 eieren, 300ml magere yoghurt en 80 gram witte patentbloem.
Kipfilet
Rode pesto
Tomaten
Snijdt de kip in reepjes en kruid ze
Kook de aardappels met wat zout
Bak de wortel en kool in een koekenpan met een flinke klont boter.
Laat de aardappels en groente een uurtje afkoelen.
Maak intussen het beslag klaar.
Neem nu de aardappels en maak deze fijn met een stamper
meng er dan de groente, mascorpone en de peterselie door
voeg er eventueel een scheutje melk een klontje boter en wat nootmuskaat bij.
Maak hier een glad mengsel van.
Draai van het mengsel bollen van ongeveer 40 gram, en druk deze een beetje plat.
Dompel ze dan in het beslag.
Doe een flinke scheut slaolie in een koekenpan
en bak daarna het mengsel aan beide kanten mooi goudbruin.
Bak intussen ook de kip, en fruit daarbij op het laatste moment de schijfjes tomaat en doe er wat pestosaus over.
Bij mij is het niet helemaal goedgegaan met de aardappelschijfjes, maar smaakte het niet minder om.
Morgen herkansing, maar dan in een ovenschaal.
De zak aardappels en de blokjes zoete aardappels horen er niet bij, deze zijn voor een ander gerecht.