Vandaag weer iets anders klaargemaakt, maar het was de eerste keer op deze manier, dus het vergt nog wat oefening.
De ingedrienten:
9 grote aardappels
een pakje gesneden jonge kaas, 300 gram
200 gram beenham
slaolie
peper, zout, knoflook en peterselie, naar smaak natuurlijk.
De bereiding:
Verwarm de oven naar 200 graden, boven en onderverwarming.
Satestokjes of spiezen.
Snijdt van de aardappels een dun kantje om de straks vlak op
een bakplaatje te kunnen leggen
Snijdt de aardappels in dunne plakjes
Snijd de kaasplakken en de beenham ook in plakjes
net zo groot als de aardappels
Rijg de aardappel en de kaas en ham plakjes om en om aan de spies.
En leg ze op een bakplaat.
Als dit klaar is,, neem dan een schaaltje waarin je ongeveer 100ml slaolie in doet, met daarbij de zout, peper, knoflook en tuinkruiden
Meng dit en smeer dit met een kwastje over de aardappels.
Bak deze ongeveer 25 minuten in de oven.
Maar hier vlees naar keuze bij.
Bij mij waren de aardappels net niet helemaal gaar, dus ik denk dat ik ze de volgende keer lichtjes voorkook, en ook de kaas er later overheen.
Ik ben benieuwd naar jullie resultaat.
Aardappelschijfjes aan een sateprikker met ham en kaas.
- freggel1
- Site Admin
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 05 aug 2024, 22:19
- Locatie: Zundert
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 60 times
- Contacteer:
Re: Aardappelschijfjes aan een sateprikker met ham en kaas.
Ik heb hierbij de verkeerde aardappels gebruikt.
Ik had er nog een paar over en die wou ik gisteren opwarmen.
Ze stonden in een ovenschaal in de koelkast,maar ze dreven gewoon in het water, en de schijfjes
waren helemaal slap geworden.
Ik had er nog een paar over en die wou ik gisteren opwarmen.
Ze stonden in een ovenschaal in de koelkast,maar ze dreven gewoon in het water, en de schijfjes
waren helemaal slap geworden.
Bon Apetit Eet Smakelijk Enjoy Youre Meal