Gebakken tomaten voor een snelle Hollandse lunch!
Geplaatst: 07 sep 2024, 14:09
Simpel recept wat ik vaak maakte als ik moest overwerken en waarschijnlijk 's avonds niet thuis zou zijn voor het avondeten. Dan is een bodempje wel zo fijn om niet de hele avond te rammelen van de honger op een locatie zonder voorzieningen voor de inwendige mens.
Benodigdheden: (1 persoon, afhankelijk van hoeveel honger je hebt!)
2. Snij de uien (sjalotjes) en bak die goudbruin in wat roomboter, voeg vervolgens de tomaten toe en laat het geheel even bakken.
3. Voeg vervolgens de knoflook, peper en zout toe en wanneer het meeste vocht is verdampt de gehakte kruiden.
4. Besmeer de boterhammen met wat roomboter en beleg die met de ham, verdeel vervolgens het gebakken tomatenmengsel.
5. Strooi er nu de geraspte kaas over.
Als variatie bakte ik er soms ook een uitsmijter bij, die ging dan als eerste op de ham met daarbovenop de gebakken tomaten en geraspte kaas. #Epic Meal versie.
Benodigdheden: (1 persoon, afhankelijk van hoeveel honger je hebt!)
- 2 Witte boterhammen
- 2 Plakken beenham (ik neem vaak ook de gegrilde ham van de slager.)
- 2 / 3 tomaten (ontvel / pliceer die eerst indien gewenst.)
- 1 Ui middelgroot of 2 kleine sjalotjes.
- Gehakte bieslook en peterselie.
- Knoflook (vers)
- Peper en zout.
- Geraspte oude kaas
2. Snij de uien (sjalotjes) en bak die goudbruin in wat roomboter, voeg vervolgens de tomaten toe en laat het geheel even bakken.
3. Voeg vervolgens de knoflook, peper en zout toe en wanneer het meeste vocht is verdampt de gehakte kruiden.
4. Besmeer de boterhammen met wat roomboter en beleg die met de ham, verdeel vervolgens het gebakken tomatenmengsel.
5. Strooi er nu de geraspte kaas over.
Als variatie bakte ik er soms ook een uitsmijter bij, die ging dan als eerste op de ham met daarbovenop de gebakken tomaten en geraspte kaas. #Epic Meal versie.