Een bord vol botersla met dressing is niet aan mij besteed.
Dus creabea aan de slag om het lekker en makkelijk en geen konijn gevoel te hebben.
Benodigdheden voor 2 personen.
Kropsla middel formaat
1-2 tomaten
275 gram aardappel gesneden in blokjes dobbelsteenformaat
6 radijs
1/3 komkommer
1 stengel bleekselderij
1 avocado
1theelepel dille
1 flinke eetlepel zaanse mayo
Zout
Peper.
Aan de slag
Schil de aardappelen (vast) en snij ze in blokjes
Kook in 5 minuten met snuf zout
Laat afkoelen
Snij de tomaat in blokjes vooraf de zaadjes verwijderen.
Snij de komkommer doormidden 2x en verijder de zaadlijst
Snij de komkommer ook in blokjes
Maak de stengel bleekselderij schoon en snij die een paar keer onderin in repen , ook deze in blokjes
De avocado in 4 parten rondom zo ksn de pit makkelijk verwijderd worden. Nooit de avocado in je hand houden enmet een scherp mes op de pit mikken, gaat regelmatig fout.
Ook de avocado in blokjes
Dan de hele boel in een grote kom voeg de dille , zout en peper erbij en een flinke schep zaanse mayo
Lepel alles goed door elkaar en zet de schasl in de koelkast. En laat daar lekker rusten.
Vlak voor het eten de kropsla mishandelen.
Verwijder de achter kern en vouw de bladeren open.
Rits de bladeren van de nerf en gebruik de mooie frisse gele gedeelte met wat groen eraan en doe die in een bak koud water.
Werk zo de bladeren van binnenuit totdat je denkt dat je voldoende hebt mag best veel zijn.
De buitenste bladeren zijn taai en vaak zandererig
Spoel de bladeren en scheur grote bladeren in keinere stukjes. Droog de sla in de slamolen.
Pak de grote bak met groenten uit de koeler en meng de sla bladeren met beide handen erdoot.
Door de avocado en mayo en aardappelen genoeg calorieën.
Maar een stukje zalm of ossenhaas is er ook heerlijk bij
Opmaak
Grote borden en de groenten sla mix erop en happen .
Botersla salade
-
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 10 aug 2024, 20:25
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 27 times