Lekkere bavaroise.
Ik heb deze afgelopen weekend gemaakt.
Ik gebruik hier altijd een neutrale bavaroisemix voor, en smaak naar keuze.
Verkrijgbaar via baktotaal, of te koop in een bakkers molen.
Deze keer heb ik er repen Milka chocolade doorgemengd, deze waren in de aanbieding.
Benodigdheden.
500 ml slagroom zonder suiker
125ml water, ongeveer 25 graden
100 gram bavaroisemix, Chocolade of neutraal
2 repen chocolade naar keuze
Afhankelijk van het aantal porties, dessertglazen of schaaltjes
Keukenmachine
Weegschaal
Litermaat.
Doe de ongezoete slagroom in de mengkom, en klop deze lobbig
Breek intussen de chocolade reep in kleine stukjes
Doe het water in een schaaltje en voeg de bavaroisepoeder toe, en meng dit met een garde
Als de slagroom goed is, dan meng je dit mengsel, de mix en de chocolade,+ door de slagroom.
Verdeel daarna de bavarois in de glazen of schaaltjes.
Hetzelfde kan ook met andere smaken, of toevoeging van bijvoorbeeld vers fruit.
Houdt er met fruit wel rekening mee dat hier ook flink wat vocht in zit, zoals bijvoorbeeld verse aardbeien,
dus gebruik dan minder water bij de poeder.