Bavaroise.

Nog ruimte over, welk nagerecht vindt jij het lekkerste, en hoe bereidt jij het?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
freggel1
Site Admin
Berichten: 96
Lid geworden op: 05 aug 2024, 22:19
Locatie: Zundert
Has thanked: 23 times
Been thanked: 60 times
Contacteer:

Bavaroise.

Bericht door freggel1 »

Lekkere bavaroise.

Ik heb deze afgelopen weekend gemaakt.
Ik gebruik hier altijd een neutrale bavaroisemix voor, en smaak naar keuze.
Verkrijgbaar via baktotaal, of te koop in een bakkers molen.

Deze keer heb ik er repen Milka chocolade doorgemengd, deze waren in de aanbieding.

Benodigdheden.

500 ml slagroom zonder suiker
125ml water, ongeveer 25 graden
100 gram bavaroisemix, Chocolade of neutraal
2 repen chocolade naar keuze

Afhankelijk van het aantal porties, dessertglazen of schaaltjes
Keukenmachine
Weegschaal
Litermaat.

Doe de ongezoete slagroom in de mengkom, en klop deze lobbig
Breek intussen de chocolade reep in kleine stukjes
Doe het water in een schaaltje en voeg de bavaroisepoeder toe, en meng dit met een garde
Als de slagroom goed is, dan meng je dit mengsel, de mix en de chocolade,+ door de slagroom.

Verdeel daarna de bavarois in de glazen of schaaltjes.

Hetzelfde kan ook met andere smaken, of toevoeging van bijvoorbeeld vers fruit.
Houdt er met fruit wel rekening mee dat hier ook flink wat vocht in zit, zoals bijvoorbeeld verse aardbeien,
dus gebruik dan minder water bij de poeder.



Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Bon Apetit Eet Smakelijk Enjoy Youre Meal
Plaats reactie