Hongaarse Stoofschotel.
Voor 4 personen.
4 uien in ringen/stukjes.
2 tenen knoflook geperst.
2 kipfilets in blokjes/reepjes.
Kant en klare gehaktballetjes als je makkelijk wil doen.
Of
250 gram gehakt.
2 theelepels gehaktkruiden. of zout en peper.
1 eetlepel paneermeel.
3 paprika’s in reepjes/blokjes
1 klein blikje tomatenpuree.
3 theelepels paprikapoeder.
1 runder of kipbouillon blokje
400 gram tomatenblokjes blik of vers.
Kipkruiden of zout en peper.
Olie om in te bakken.
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet, ui en paprika.
Gebruik kant en klare gehaktballetjes als je makkelijk wilt doen.
Of
Maak gehaktballetjes door het gehakt te kneden met de gehaktkruiden en paneermeel.
Verwarm olie in een braadpan en fruit hier de ui met knoflook in aan.
Doe hierna de kipfiletblokjes erbij en bak dit mee.
Kruid met kipkruiden of peper en zout.
Verse balletjes gelijk met de kip meebakken.
Kant en klare balletjes op laatst erbij doen.
Doe hierna de paprika’s, paprikapoeder en tomatenpuree erbij, roer goed door bak dit 5 minuten mee.
Doe het bouillonblokje, de tomatenblokjes en 200 ml water bij in de pan.
Breng aan de kook en laat op zacht vuur 15 minuten pruttelen.
Snijd terwijl de kant en klare gehaktballetjes door de midden of in 4 stukken en voeg deze toe.
Serveer de Hongaarse stoofschotel met gekookte aardappelen of rijst.