Zalmlasagne.
Geplaatst: 13 okt 2024, 16:05
Zalmlasagne
Ingredienten voor 2 personen :
400 gram verse spinazie.
1 bakje Boursin Cuisine roomkaas of 230/250 gram andere kruiden roomkaas.
125 ml creme fraiche.
8 verse lasagnebladen.
200 gram gerookte zalm.
200 gram zalm zonder huid of wilde zalm.
Geraspte mozzarella of een bolletje.
olie om in te bakken
zout en peper
Bereidingswijze :
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in.
Gaar de zalm in oven, pan of airfryer en snijd in stukjes.
Doe een beetje olie in een koekenpan of hapjespan.
Bak de verse spinazie hierin aan.
Voeg als de spinazie geslonken is de Boursin cuisine of kruidenroomkaas en de creme fraiche toe. Breng op smaak met zout en peper.
Roer door en verwarm.
Schep een dun laagje van het spinaziemengsel over de bodem van de ovenschaal. Beleg dit met verse lasagnebladen.
Schep weer een dun laagje spinaziemengsel over de lasagnebladen.
Verdeel hierover de helft van de gerookte zalm.
Beleg dit met lasagnebladen.
Schep een dun laagje spinaziemengsel over de lasagnebladen.
Verdeel hierover de helft van de zalm in stukjes.
Beleg weer met lasagnebladen.
Weer een dun laagje spinaziemengsel.
Leg hierop de rest van de gerookte zalm.
Hierop weer lasagnebladen.
Dan weer een dun laagje spinaziemengsel.
Beleg met de rest van de zalm in stukjes.
Hierop weer lasagnebladen.
En eindig met het spinaziemengsel.
Bestrooi tot slot met geraspte mozzarella of beleg met een in schijfjes gesneden mozzarella bol.
Verwarm de lasagne 25 minuten in de oven en serveer het hierna direct.
Ik had deze keer een andere roomkaas gebruikt maar Boursin cuisine is toch het lekkerste.
Ingredienten voor 2 personen :
400 gram verse spinazie.
1 bakje Boursin Cuisine roomkaas of 230/250 gram andere kruiden roomkaas.
125 ml creme fraiche.
8 verse lasagnebladen.
200 gram gerookte zalm.
200 gram zalm zonder huid of wilde zalm.
Geraspte mozzarella of een bolletje.
olie om in te bakken
zout en peper
Bereidingswijze :
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in.
Gaar de zalm in oven, pan of airfryer en snijd in stukjes.
Doe een beetje olie in een koekenpan of hapjespan.
Bak de verse spinazie hierin aan.
Voeg als de spinazie geslonken is de Boursin cuisine of kruidenroomkaas en de creme fraiche toe. Breng op smaak met zout en peper.
Roer door en verwarm.
Schep een dun laagje van het spinaziemengsel over de bodem van de ovenschaal. Beleg dit met verse lasagnebladen.
Schep weer een dun laagje spinaziemengsel over de lasagnebladen.
Verdeel hierover de helft van de gerookte zalm.
Beleg dit met lasagnebladen.
Schep een dun laagje spinaziemengsel over de lasagnebladen.
Verdeel hierover de helft van de zalm in stukjes.
Beleg weer met lasagnebladen.
Weer een dun laagje spinaziemengsel.
Leg hierop de rest van de gerookte zalm.
Hierop weer lasagnebladen.
Dan weer een dun laagje spinaziemengsel.
Beleg met de rest van de zalm in stukjes.
Hierop weer lasagnebladen.
En eindig met het spinaziemengsel.
Bestrooi tot slot met geraspte mozzarella of beleg met een in schijfjes gesneden mozzarella bol.
Verwarm de lasagne 25 minuten in de oven en serveer het hierna direct.
Ik had deze keer een andere roomkaas gebruikt maar Boursin cuisine is toch het lekkerste.