Pagina 1 van 1

Zalmlasagne.

Geplaatst: 13 okt 2024, 16:05
door Colinda73
Zalmlasagne

Ingredienten voor 2 personen :

400 gram verse spinazie.
1 bakje Boursin Cuisine roomkaas of 230/250 gram andere kruiden roomkaas.
125 ml creme fraiche.
8 verse lasagnebladen.
200 gram gerookte zalm.
200 gram zalm zonder huid of wilde zalm.
Geraspte mozzarella of een bolletje.
olie om in te bakken
zout en peper

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in.

Gaar de zalm in oven, pan of airfryer en snijd in stukjes.

Doe een beetje olie in een koekenpan of hapjespan.
Bak de verse spinazie hierin aan.

Voeg als de spinazie geslonken is de Boursin cuisine of kruidenroomkaas en de creme fraiche toe. Breng op smaak met zout en peper.
Roer door en verwarm.

Schep een dun laagje van het spinaziemengsel over de bodem van de ovenschaal. Beleg dit met verse lasagnebladen.
Schep weer een dun laagje spinaziemengsel over de lasagnebladen.
Verdeel hierover de helft van de gerookte zalm.
Beleg dit met lasagnebladen.
Schep een dun laagje spinaziemengsel over de lasagnebladen.
Verdeel hierover de helft van de zalm in stukjes.
Beleg weer met lasagnebladen.
Weer een dun laagje spinaziemengsel.
Leg hierop de rest van de gerookte zalm.
Hierop weer lasagnebladen.
Dan weer een dun laagje spinaziemengsel.
Beleg met de rest van de zalm in stukjes.
Hierop weer lasagnebladen.
En eindig met het spinaziemengsel.
Bestrooi tot slot met geraspte mozzarella of beleg met een in schijfjes gesneden mozzarella bol.

Verwarm de lasagne 25 minuten in de oven en serveer het hierna direct.

Ik had deze keer een andere roomkaas gebruikt maar Boursin cuisine is toch het lekkerste.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Zalmlasagne.

Geplaatst: 19 okt 2024, 14:34
door Maxstar
Zalmlasagne is een van mijn favoriete recepten die ik nog niet had gepost. Maar met spinazie heb ik het nooit gemaakt, ik maak de lasagne altijd met gegrilde courgette en bechamelsaus en oude kaas. Maar ga de bechamelsaus ook eens met roomkaas proberen!

Ingredienten voor 4 personen:
  • 4 Zalmmoten a 250 gram
  • 2 Courgettes
  • 10 / 12 lasagnebladen
  • 1 Citroen
  • Verse dille / Dragon
  • Volle melk
  • Witte wijn (zoet)
  • Roomboter gezouten
  • Olijfolie
  • Oude kaas / Roomkaas
Beschamelsaus:
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 800 cc volle melk
  • Dille / Dragon
  • Klein scheutje zoete witte wijn
  • Oude kaas / Roomkaas
1. Snij de courgette in dunne plakjes om die dakpansgewijs in de lasagne te verwerken, of gebruik een mandoline om er repen van the snijden.
2. Snij de moten zalm in repen of
3. Voor het grillen blancheer ik de courgette eerst heel kort in zoutig water met een halve uitgeperste citroen voor een eerste garing. Hierna laat ik de courgette uitlekken en haal die over een bord met een klein laagje olie om vervolgens te grillen in een grillpan.
4. Smeer de ovenschaal in met roomboter en breng de eerste laag met plakjes of repen courgette aan.
5. Breng nu de eerste laag met zalm aan en breng teven een kleine laag bechamelsaus aan en vervolgens de eerste laag lasagnebladen.
6. Ik maak er meestal 4 lagen van in totaal waarna ik de laatste laag bechamelsaus aanbreng met een beetje geraspte kaas.
7. Daarna een halfuurtje in oven op 170/180 graden....

Re: Zalmlasagne.

Geplaatst: 22 okt 2024, 23:32
door Colinda73
Maxstar.
Jou zalmlasagne ga ik zeker maken !!