Tomatensoep zoals van de Chinees
Geplaatst: 27 okt 2024, 15:16
Benodigdheden:
Een soeppan
Een koekenpan
Een grote kookpan
Een lepel om de soep mee door te roeren
Een soeplepel
Een schuimspaan
Een klein bakje
Een klein lepeltje
Een setje Amerikaanse lepelmaten
Een maatkan
Een koksmes
Ingrediënten:
280 gram tomatenpuree (2 grote blikjes)
1600 gram gezeefde tomaten
4 eetlepels sojasaus (kikkoman)
4 eetlepels donkere basterdsuiker
8 eetlepels gembersiroop
3 Liter water
6 kippenbouillonblokjes van maggi (2 om de kip in te garen)
900 gram drumsticks
100 gram mihoen of glas noedels
125 gram taugé
200 gram appelmoes
2 eetlepels maizena of aardappelzetmeel
Voor de garnering:
2 eieren
Een bosje lente uien
Stap 1:
Bak van de twee eieren een omelet, en laat deze vervolgens in zijn geheel afkoelen, zodat je hem later kan oprollen en er reepjes van kan snijden.
Stap 2:
snijdt het groene gedeelte van de lente ui in kleine ringetjes, en doe deze in een bakje, en terug in de koelkast
Stap 3:
Gaar de drumsticks in een grote kookpan in een uur in water met 2 kippenbouillonblokjes dat net niet kookt, schep ze daarna met de schuimspaan uit de pan, en laat ze afkoelen totdat je ze makkelijk kunt afhalen. Snijdt de te grote stukken kip eventueel in kleinere stukjes als dat je voorkeur heeft.
Stap 4:
Verwarm de soeppan op het vuur, en bak de 2 blikjes tomatenpuree even aan om deze te ontzuren, twee minuutjes is vaak voldoende. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe, en vermeng de sojasaus, donkere basterdsuiker en gembersiroop met elkaar in een bakje, en voeg deze ook toe.
Voeg vervolgens de 3 liter water en de 4 overgebleven kippenbouillonblokjes toe, en breng dit al roerend zachtjes aan de kook.
Stap 5:
voeg de mihoen/glasnoedels toe aan de soep, dit kan op 2 manieren, of je kookt het eerst even in een ander pannetje, en snijdt ze fijn, of je breekt alles, en voegt het rechtstreeks toe aan de soep, net wat je handiger vind.
Als de soep zachtjes kookt voeg je 2 eetlepels maizena/aardappelzetmeel vermengd met een klein beetje water toe om het geheel een beetje in te laten dikken.
Stap 6:
Voeg de appelmoes toe, en roer goed door.
Gooi ook de taugé er bij
En gooi vervolgens de afgehaalde en gesneden kip er bij om nog even mee door te verwarmen.
Stap 7:
Snijd de gebakken omelet in reepjes, en serveer deze als garnering bij de soep samen met de reeds fijn gesneden lente uitjes die al in de koelkast stonden.
Eet smakelijk.
Ikzelf vind deze soep zeer geslaagd, ben benieuwd wat jullie er van vinden, zie jullie reacties dan ook graag tegemoet.
Een soeppan
Een koekenpan
Een grote kookpan
Een lepel om de soep mee door te roeren
Een soeplepel
Een schuimspaan
Een klein bakje
Een klein lepeltje
Een setje Amerikaanse lepelmaten
Een maatkan
Een koksmes
Ingrediënten:
280 gram tomatenpuree (2 grote blikjes)
1600 gram gezeefde tomaten
4 eetlepels sojasaus (kikkoman)
4 eetlepels donkere basterdsuiker
8 eetlepels gembersiroop
3 Liter water
6 kippenbouillonblokjes van maggi (2 om de kip in te garen)
900 gram drumsticks
100 gram mihoen of glas noedels
125 gram taugé
200 gram appelmoes
2 eetlepels maizena of aardappelzetmeel
Voor de garnering:
2 eieren
Een bosje lente uien
Stap 1:
Bak van de twee eieren een omelet, en laat deze vervolgens in zijn geheel afkoelen, zodat je hem later kan oprollen en er reepjes van kan snijden.
Stap 2:
snijdt het groene gedeelte van de lente ui in kleine ringetjes, en doe deze in een bakje, en terug in de koelkast
Stap 3:
Gaar de drumsticks in een grote kookpan in een uur in water met 2 kippenbouillonblokjes dat net niet kookt, schep ze daarna met de schuimspaan uit de pan, en laat ze afkoelen totdat je ze makkelijk kunt afhalen. Snijdt de te grote stukken kip eventueel in kleinere stukjes als dat je voorkeur heeft.
Stap 4:
Verwarm de soeppan op het vuur, en bak de 2 blikjes tomatenpuree even aan om deze te ontzuren, twee minuutjes is vaak voldoende. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe, en vermeng de sojasaus, donkere basterdsuiker en gembersiroop met elkaar in een bakje, en voeg deze ook toe.
Voeg vervolgens de 3 liter water en de 4 overgebleven kippenbouillonblokjes toe, en breng dit al roerend zachtjes aan de kook.
Stap 5:
voeg de mihoen/glasnoedels toe aan de soep, dit kan op 2 manieren, of je kookt het eerst even in een ander pannetje, en snijdt ze fijn, of je breekt alles, en voegt het rechtstreeks toe aan de soep, net wat je handiger vind.
Als de soep zachtjes kookt voeg je 2 eetlepels maizena/aardappelzetmeel vermengd met een klein beetje water toe om het geheel een beetje in te laten dikken.
Stap 6:
Voeg de appelmoes toe, en roer goed door.
Gooi ook de taugé er bij
En gooi vervolgens de afgehaalde en gesneden kip er bij om nog even mee door te verwarmen.
Stap 7:
Snijd de gebakken omelet in reepjes, en serveer deze als garnering bij de soep samen met de reeds fijn gesneden lente uitjes die al in de koelkast stonden.
Eet smakelijk.
Ikzelf vind deze soep zeer geslaagd, ben benieuwd wat jullie er van vinden, zie jullie reacties dan ook graag tegemoet.