De cake van oos moeder, warme bereiding.

Laat hier de kookkunsten van Grootmoeder zien.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
freggel1
Site Admin
Berichten: 96
Lid geworden op: 05 aug 2024, 22:19
Locatie: Zundert
Has thanked: 23 times
Been thanked: 60 times
Contacteer:

De cake van oos moeder, warme bereiding.

Bericht door freggel1 »

Ons ma bakte vaak een overheerlijke cake in het weekend.

Eerst in een ronde tulband.
Deze had ze altijd op de waakvlam op het gasfornuis staan, hoe ze dit deed dat weet ik helaas niet,
maar de cakes die ze bakte waren altijd overheerlijk.

De ene keer gewone cake, de andere keer cake met 2 smaken, cacao door de helft van het beslag,
de andere keer appels op de bodem.

Om de cake goed uit de vorm te krijgen deed ze altijd papiertjes van pakjes boter in de vorm,
zij bewaarde die papiertjes hiervoor altijd.

Het enige wat ik nog weet dat is het recept van die cake.

Voor de bakkers onders ons het 1 op 1 op 1 op1 recept.

Wat heb je nodig:

Een mixer en 2 gardes of een keukenmachine.
Een spatel, of grote lepel
Een fijne zeef
Een cakeblik, de vorm maakt niet uit
Papieren velletjes van een pakje boter, ik weet even niet of ze er nog zijn,
of bakpapier.
Een oven, gas of electrisch.

1 citroen, of citroensap.


200 gram kristalsuiker
200 eieren, of 4 gewone eieren
200 gram boter
200 gram witte bloem.

Verwarm de oven op 160 graden.
Smeer de vorm in met flink wat margarine


Neem een cintroenschijfje of een beetje sap om de kom van de mixer te ontvetten.
Dit doe ik trouwens bij ieder gerecht wat ik meng, zeker bij slagroom.

Klop de eieren en de kristalsuiker tot een luchtig beslag
Doe intussen de boter in een steelpannetje, en smelt deze op een laag pitje,
affentoe roeren.

Zodra het eier en suiker beslag klaar is meng je de gesmolten boter rustig met de spatel door het beslag
daarna lepel voor lepel de bloem door het beslag.

Zodra de eieren en suiker geklopt zijn meng je de boter met een spatel rustig door het mengsel
daarna de gezeefde bloem lepel voor lepel door het beslag mengen/spatelen.

Wil je een gewone cake, dan alles in de vorm.
Cake met Cacao, de helft mengen met een paar lepels cacao
Appelcake?


Ongeveer anderhalf uur in de oven, en na die tijd met een prikker controleren of de cake gaar is.er mag niks aan die prikker blijven hangen.

Koffie zetten, cake snijden, stok kaarten aan de kant en even stoppen met rikken. :D
Bon Apetit Eet Smakelijk Enjoy Youre Meal
Plaats reactie