Ik had afgelopen week na dat wij zuurkool met aardappelpuree en spek gegeten hadden, best veel puree over.
Ik dacht bij mezelf laat ik er eens aardappelkroketten van maken, zeker nu deze ouderwetse met paneermeel
hier in de supermarkt niet meer te koop zijn, wel van die andere tegenwoordig.
Dus hoe ik het gedaan heb:
Ongeveer 500 gram aardappelpuree op smaak met zout, nootmuskaat een scheutje melk en een klontje boter die over was
een nachtje af laten koelen
3 eieren, wat peper, zout en een scheutje melk loskloppen
Paneermeel, met knoflookpoeder, een beetje 4 seizoenen peper, en wat gedroogde tuinkruiden
Pillen gerold van ongeveer 25 gram deze daarna door het losgeklopte ei, en daarna een paar keer door het paneermeel gerold.
Pan met slaolie opgewarmt, naar ongeveer 180 graden, en voorzichtjes de kroketjes in de olie laten zakken.
Het is even wat werk, bij de olie blijven en kroketten uit de pan voor dat ze open klappen.
Een uurtje bezig geweest om deze dingen te maken, maar voor mezelf wel een simpele basis gemaakt om het ook op andere manieren te gaan doen.
Aardappelgratin bijvoorbeeld.
Wij hebben onze vingers erbij afgelikt...