Italiaanse kiphamrolletjes uit de oven.
Voor 4 personen.
-4 kipfilets
-kipkruiden
-8 plakjes ham
-3 tomaten
-500 gram passata gezeefde tomaten
-2 theelepels suiker
-2 1/2 theelepels Italiaanse kruiden
-125 gr crème fraîche
-200 gram geraspte kaas
-olijfolie om in te vetten
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
Verwarm de passata met de Italiaanse kruiden en de suiker en breng zo nodig op smaak met zout en peper. Verwarm dit tot het begint te koken op medium-vuur en roer hierna de crème fraîche erdoor.
(Ik had geen crème fraîche, room of kokosmelk want deze zouden allemaal kunnen, ook koffiemelk zou kunnen, ik heb er 150 ml magere melk bij gedaan en dit smaakte ook heerlijk.)
Snijd de tomaten in partjes.
Halveer de kipfilets in de lengte en bestrooi ze met de kipkruiden.
Rol ieder stukje kipfilet in een plakje ham.
Verdeel ½ van de saus over de ovenschaal. Leg de kiphamrolletjes naast elkaar in de ovenschaal en leg hier de partjes tomaat tussen. Verdeel de overgebleven saus over de rolletjes.
Bestrooi de schotel tot slot met geraspte kaas.
Verwarm de kip-hamrolletjes 25 minuten in de oven.