Apfelstrudel.
Geplaatst: 08 aug 2024, 23:52
Zelfgemaakte Apfelstrudel;
Ik heb niet van alle dingen een foto gemaakt, maar even mijn recept.
Als eerste de appels geschild en in blokjes gesneden, witte basterdsuiker, rozijnen, kaneel, abrikozenjam en wat theebiscuit door dit mengels,
Daarna roomboterbladerdeeg, kant en klaar in dit geval, plakjes dicht naast elkaar op de bakplaat gelegd [onder de plakjes bakpapier gelegd].
Appels op de plakken, en aan beide kanten de plakken vochtig gemaakt met een kwastje, en dan aan beide kanten met een rolmes reepjes gesneden en deze over de appels gevouwd.
De strudel besmeerd met ei, 3 keer in totaal om een mooie glans te krijgen.
Ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde electrische oven op 220 graden.
Intussen verse slagroom geklopt en warme custardvla gekookt.
Na dat de apfelstrudel gaar was deze nog mooier laten glanzen en een laagje geookte taartina over de koeken, voor het opdienen nog poedersuiker er over.
Warme vanillevla, slagroom, en een bolletje slagroomijs.
Op het bord ook nog een glaasje apfelkorn.
Ik heb niet van alle dingen een foto gemaakt, maar even mijn recept.
Als eerste de appels geschild en in blokjes gesneden, witte basterdsuiker, rozijnen, kaneel, abrikozenjam en wat theebiscuit door dit mengels,
Daarna roomboterbladerdeeg, kant en klaar in dit geval, plakjes dicht naast elkaar op de bakplaat gelegd [onder de plakjes bakpapier gelegd].
Appels op de plakken, en aan beide kanten de plakken vochtig gemaakt met een kwastje, en dan aan beide kanten met een rolmes reepjes gesneden en deze over de appels gevouwd.
De strudel besmeerd met ei, 3 keer in totaal om een mooie glans te krijgen.
Ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde electrische oven op 220 graden.
Intussen verse slagroom geklopt en warme custardvla gekookt.
Na dat de apfelstrudel gaar was deze nog mooier laten glanzen en een laagje geookte taartina over de koeken, voor het opdienen nog poedersuiker er over.
Warme vanillevla, slagroom, en een bolletje slagroomijs.
Op het bord ook nog een glaasje apfelkorn.